Szeretetteljes karácsonyt, boldog új esztendőt!

Már decembert írunk, eljött Advent időszaka. A karácsony előtti hetekben a leggyakoribb szó a szeretet. Mit is jelent ez a sokat emlegetett fogalom. Az biztos, hogy nemcsak a karácsonyi ajándékozást, ami a jómódú és a szegény családokban különbözik egymástól.
Advent szép időszaka segítsen nekünk abban, hogy megértőbbek legyünk a nehéz helyzetben lévők iránt, hogy odafigyeljünk az idősekre, a betegségben, az alkoholfüggőségben szenvedőkre. Az idős, beteg ember nem követel, sokszor nem is kér segítséget. Nekünk kell felajánlani azt, és tenni értük a hétköznapokban. Van feladatunk bőven. A karácsonyi gyertyák fényei világítsák meg a remény, a szeretet, az erő forrásait.
Ebben az évben ünnepeltük községünk fennállásának 800. évfordulóját. A gazdag program, az állandó kiállítás, a márványtábla, a felszentelt zászló méltó elődeink küzdelmeihez, melyre mi utódok büszkék lehetünk. Köszönet a sok segítségért, a felajánlásokért. Külön köszönet Pup Jenőnek, Nagy Erika férjének a felemelő és felejthetetlen jubileumi ünnepség megörökítéséért. Jenő készített filmfelvételt 2011-ben templomunk felszentelésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségről is. Szeptemberben kaptunk egy 1942-ben készült fényképet Pintér Attilánétól, Katitól. A fotón, melyet szeretettel mellékelünk, Horváth Ferenc Tanító Úr látható a helybeli iskolásokkal. Őrizzék meg, mint értékes emléket. Bizonyára többen felismerik a képen a nagyszülőket, a szülőket. Nekik milyen karácsonyuk lehetett, amikor dúlt a II. világháború? Mi békében élhetünk, de vannak manapság is békétlenséget gerjesztő törekvések hazánkban, benne kicsi falunkban is.
A jövő évben befejezzük a járdák felújítását, folytatjuk a közmunkaprogramot, módosítjuk a község rendezési tervét, felkészülünk az Óvoda épületének ésszerű hasznosítására. Letelepedési támogatást, 100.000.- forintot kapnak azok a családok, akik házat vásárolnak Pácsonyban. Ígéretes tárgyalások folynak az illetékes hatóságokkal arról, hogy néhány vonathoz autóbusszal lehessen elérni a vasútállomást, illetőleg Zalaegerszeget, a zalai megyeszékhely kórházát.
Jelenleg 299 lakosa van Pácsonynak. Ebben az évben egy gyermek született: Horváth Boglárka. Három fő hunyt el: Szomi Szilveszter, Komláti Cecília, Németh Ábel Lajos. Az elhunytak emlékét megőrizzük.
December 17-én (vasárnap) délután 3 órakor szeretettel várjuk a falu lakóit – időseket és fiatalokat egyaránt – KARÁCSONYVÁRÓ ünnepségünkre a kultúrházba. Az ünnepi köszöntő után budapesti operetténekesek adnak az ünnephez illő műsort, majd vendégül látjuk a résztvevőket.
Advent a megjövendölt megváltást, a reményt hordozza. A szeretetet és a békét emeli fel a mindennapokból. Őrizzük meg az ünnepi fények ragyogását a hétköznapokra is.
A Képviselő-testület nevében áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok Pácsony minden családjának.

Pácsony, 2017. december 8.

Nagy István
polgármester